pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

Zemes sildīšana

Tādas neefektīvas siltumtrases nav tikai Klaipēdas ielā.
Allaž esmu domājis, kādēļ pie mums ieguldītas siltumtrases, kas pat bargās ziemās ir tik neefektīvas, kas spēj kausēt sniegu un ledu? Labi, ja tā tas ir vietās, kur padomju laika komunikācijas, kuras taisīja par ekonomija daudz nedomājot. Bet tagad, kad cilvēku burtiski par katru izspiestu sūdu prasa bargu naudu, tā taču ir baisa netaisnība pret maksātājiem.
Bet ja reiz tā ir, domāju, kādēļ tās siltumtrases agrāk neguldīja zem trotuāriem? Iedomājieties tik, pat ziemās nebūtu jātīra.

2 komentāri:

Delfins teica...

>> Bet ja reiz tā ir, domāju, kādēļ tās siltumtrases agrāk neguldīja zem trotuāriem? Iedomājieties tik, pat ziemās nebūtu jātīra.

Aha, toties kabeļnieki liek un katru sezonu izčakarē svaigi uzklāto asfaltu. Līdz ar to siltumtrasei tur būs pamatīgs karalauks. Vismaz manā ciematā dziļi laukos tā bija :) Spērām karbīdu, šāvām milzīgajās tranšejās

Aigars teica...

Nu jā, bet tādēļ jau arī tika ieviesta trotuāru bruģēšanas prakse- lai viegli izjaukt un ievietot komunikācijas un tik pat viegli tieši tāpat salikt atpakaļ. Tagad visas siltumtrases tāpat lielā vairumā liek zem ielām. Un lauž vaļā tāpat.