ceturtdiena, 2011. gada 24. februāris

Beznosaukuma vieta

Pretīgas taksometru pieturas vietā varam iegūt jauku vietiņu.
Tātad, atkal pieskaros vietai, kam tāda nosaukuma nav un nav arī nekāda racionāla uzbūves skaidrojuma- pa daļai vieta takšiem, pietura neesošam autobusam uz lidostu, pa daļai autostāvvieta, kurā mīl pasnaust apsardzes firmu darbinieki savos spēkratos. Tā ir iela- pseidolaukums starp Lielo ielu un Friča Brīvzemnieka ielu, kuru mākslīgi sadala laukakmeņu nožogojums, kuram pa vidu karogu masti, kas padomju laikos tika rotāti ar 15 "brālīgo" republiku karogiem, bet tagad svētkos tiek rotāti ar Latvijas karogiem.
Varbūt mani spriedumi ir kļūdaini, taču šī vieta pēc uzlabojumiem, kas te kādreiz noteikti būs, tīri labi varētu tapt par kāda Liepājas pusē augsti godāta un mīlēta cilvēka laukumu. No sevis pat ieteiktu šo vietu nosaukt Mārtiņa Freimaņa vārdā.
Un redziet, kādēļ šī ierosme nāk- visi Liepājas publiskie sarīkojumi allaž notiek Rožu laukumā, jebšu pareizāk sakot vietā, ko agrāk rotāja Ļeņina piemineklis un patiesībā nemaz nav Rožu laukums, bet ir stulba un grubuļaina stāvvieta, kas agri vai vēlu tiks apbūvēta. Kad tas notiks, nonāksim dilemmas priekšā: kur uzsliet skatuvi, kur pulcēties? Bet ja šo laukumu, kas ir gana liels un atrodas pašā centrā, sakārtotu, nojaucot to nejēdzīgo dobi ar karogu mastiem, uzliktu jaunu braucamās daļas segumu un citādi labiekārtotu, Liepāja tiktu pie varen laba laukuma, kas kā jau teicu, varētu nest mūsu kvēli mīlētā M.Freimaņa vārdu. Un dziļi simboliski tas iederētos it visā- blakus Rožu laukums, blakus Zivju iela ar mūziķu slavas aleju, blakus rokkafejnīca, blakus Liepājas universitāte- īsta izglītības un kultūras citadele. Un pretī Līvas viesnīca, pa kuras logiem Liepājas viesi redzēs jauku un sakārtotu pilsētas laukumu. Kā vērtējat manu iniciatīvu, draugi?

Nav komentāru: