otrdiena, 2011. gada 1. februāris

Rīgas satiksme laukos

Mieru, tikai mieru!
Rīgā ir visa nauda! Rīgā ir spēks! Viss notiek Rīgā!- īsumā tāds ir vairuma Latvijas reģionu iemītnieku uzskats. Diemžēl sava taisnība tur arī iraid. Ja Liepājā ir 85 000 iedzīvotāju, no kuriem vismaz trešdaļa pensionāri, ceturtdaļa bērni, tad pāri paliek diezgan maz ekonomiski aktīvo ļautinu. Pelnīšanai tīri teorētiskas iespējas. Tomēr vienā esam gandrīz kā Rīga. Darbadienās no kādiem 16:00 līdz 19:00 centrā bez īpašām vajadzībām labāk nerādīties. Mašīnu pa pilnam. Pat jābrīnās, kur pie Liepājas bezdarba 15% tās sarodas.

2 komentāri:

PhotoRiga teica...

Rīga, protams, ir Latvijas mērogiem milzis, jo galu galā gandrīz 1/2 iedzīvotāju dzīvo Rīgas urbānajā zonā (pilsēta+apkārtesošās satelītpilsētas un ciemati). Tomēr Rīgā jau ar nav nekāda leiputrija. Īpaši tādam kā es, kurš neprot krievu valodu, atrast darbu savā specialitātē ir stipri grūti. Liepājā šī situācija jau droši vien ir līdzīga - visur blakus latviešu valodai prasa arī krievu, vai ne? De jure vienvalodība, de facto - divvalodība...
Bet, rēķinot IKP uz vienu iedzīvotāju, man šķiet, ka pirmajā vietā Latvijā varētu būt Ventspils (vai Jūrmala?). Liepājniekiem kā senajiem ventiņu sāncenšiem jau tas varētu nepatikt, bet Ventspils laikam tomēr vairāk no visām Lv pilsētām tuvojas attīstītas, sakārtotas (skandināvnieciskas) pilsētas izskatam. Protams, to ir nodrošinājusi ne jau patiesa sakārtotība politiskajos līmeņos, jo tur valda klans, tāpat kā citur, bet neproporcionāli liela tranzītindustrijas nauda tādai nelielai pilsētai kā Ventspils.

Aigars teica...

Nu Liepājā krievu valoda noteikti nav iemesls, lai dabūtu darbu, jo darbs kā tāds te vispār ir ar uguni meklējams. Bet tā kā Liepāja tradicionāli ir rūpniecības pilsēta, loģiski, ka krievu valoda tradicionāli skanēja bieži. Bet nu jau gan krietni, krietni retāk.
Par Venstpili taisnība. Kas gan tur var nepatikt?