trešdiena, 2011. gada 9. marts

Nepelnīts skatītāju neatbalsts

Liepājnieki ir beiguši vairāk nekā lielisku sezonu.
Vakar ar zaudējumu vienai no Baltkrievijas ekstralīgas stiprākajām komandām, mūsu “Liepājas Metalurgs” ir beidzis vienu no savām veiksmīgākajām sezonām. Lai arī spēles gaita nepavisam neradīja baltkrieviem pārliecību, ka uz mājām viņi dosies ar uzvaru, rezultāts bija, kāds bija- 2:4. Bet šoreiz ne par pašu spēli un plejofu detaļām. Par to lai spriež hokeja eksperti. Man kā hokeja līdzjutējam un vienkāršam skatītājam no malas bija diezgan nepatīkami redzēt, kad viens no Latvijas TOP klubiem aizvada savu pēdējo mājas spēli pret ārzemju klubu vairāk nekā pustukšā hallē. Es protams varu iedomāties kādus argumentus var minēt ikviens no tiem, kas šoreiz neatnāca uz spēli- redz, pirms pašas spēles Liepājā spēkiem mērojās “Dinamo Rīga”, ir darba dienas vakars, ārā kūst sniegs, hallē nav diez ko silti, hokejs mani neinteresē utt. Var jau būt, ka arī pats “Liepājas Metalurgs” šīs spēles reklamēšanai nepievērsa vajadzīgo uzmanību un paļāvās, ka skatītāji atnāks pēc inerces. Tomēr notika kā ierasts sen zināmā teicienā: kā vienmēr…
Manuprāt liepājniekiem nāktos atzīt, ka komandu sporta veidos viņi ir izlutināti vairāk nekā jebkuras Latvijas pilsētas iedzīvotāji. Futbols, hokejs, basketbols un florbols. Veseli četri komandu sporta veidi, kas cīnās augstākā līmeņa līmeņa līgās, kādas Latvijā tikai pastāv. Nemaz neminēšu, ka katrai sporta veida komandai ir fārmklubs, kas cīnās zemākās līgās. Un liepājniekiem ir jāsaprot, ka bez viņu atbalsta mēs vairs nevarēsim dusēt uz izlutinātu sporta skatītāju lauriem, cerībā, ka viss paliks, kā līdz šim. Vai man skaidrot, ka komandu sporta veidi ir ļoti dārgs prieks un bez skatītāju intereses zudīs arī paša profesionālā sporta pamatprincips- priecēt savus skatītājus ar labu spēli.
Atgriežoties pie vakardienas spēles, vietā atgādināt, ka jebkādi pārmetumi par zemo hokeja kvalitāti ir nevietā, jo Liepājas komanda samērā spēcīgā līgā, kāda ir Baltkrievijas čempionāts, spēja izlausties ne tikai līdz stiprāko astoņniekam, bet arī pakāpties līdz cīņām par piekto vietu. Tātad komanda šogad rādījusi labu hokeju, ir izpildījusi nospraustos mērķus un cēlusi kopējo Latvijas līmeni, pat spējot dot spēlētājus valsts izlasēm. Tāpat vietā atgādināt, ka tikai pateicoties tam, ka Liepājā ir “Liepājas Metalurgs”, Liepājā ir spēlējis “Dinamo Rīga”. Baidos, ka daudzi to aizmirsuši.

Nav komentāru: