svētdiena, 2011. gada 30. janvāris

Vilku bedre cilvēkiem pašā centrā

Gribat bez maksas stāvēt Liepājas autostāvvietās? Droši meklējiet nelaimi Zivju ielā.
Redz kā tas notiek pasaulē- noparkosi mašīnu stāvvietā bez papīra pulkstenīša, kā pēc burvju nūjiņas mājiena atskrien modrie pašvaldības policijas zēni. Iekāpsi autobusā bez biļetes, aiz krāga notvers tie paši zēni. Sniegputeņa laikā nebūsi notīrijis trotuāru, nedotu ne pieci, ka pēc brīža nebūs klāt tā paša kantora zēni vai meitenes. Un varētu jau bilst, sak, tāds taču viņu darbs- darīt visu, lai pilsētā būtu kārtība. Jā, bet allaž uzsveru, ka vissvarīgākais tomēr cīņa ar principiāliem noteikumu un likuma neievērotājiem. Proti te pat- acu priekšā, pašā pilsētas centrā ilgu jo ilgu laiku stāv vilku bedrei līdzīgs caurums, kas pārklājies ar ledus kārtu vairāk atgādina nāvējošu slazdu. Neviena brīdinājuma, nekāda nožogojuma. Bet tas jau nav dienu, nedēļu vai pat ilgāka laika jautājums. Tā vilku bedre pie "Trīs sivēniem" vismaz gadu tur ir. Cik iets garām, tik tā stāv. Vakaros kāds tur norāpo aturinēt, cits pat brūno lāci atstājis. Un tā tur krājas tie netīrumi.
Gribētos redzēt- ir te piemērotas kādas soda sankcijas? Ir namīpašnieks paņemts priekšā pēc pilnas programmas? Ja jā, tad kādēļ nekas par to neliecina?

1 komentārs:

PhotoRiga teica...

Bet piespiest klausīt likumam var tikai pamatā likumpaklausīgus pilsoņus, tāpēc tiem arī piekasās :). Cīnīties ar tiem biezādaiņiem, kam uz visu nospļauties - tas taču pārāk grūti...