svētdiena, 2012. gada 11. novembris

Liepājnieki godina Brīvības cīņu varoņus

11.novembrī Liepājā notika tradicionālais Lāčplēša dienas lāpu gājiens un piemiņas brīdis Ziemeļu kapos, kurā pulcējās ārkārtīgi liels cilvēks skaits.
Kā bija iespējams novērot Rožu laukumā pie Latviešu biedrības nama, tad gājiena dalībnieki ar lieliem un maziem Latvijas karogiem, un lāpām sāka pulcēties jau ap 16.30. Iespējams, pateicoties arī labajiem laika apstākļiem, Lāčplēša dienas svinības Liepājā bija plaši apmeklētas, pulcējot visdažādāka vecuma ļaudis. Kopējā lāpu gājienā devās gan karavīri, gan pilsētas izglītības iestāžu audzēkņi, gan arī daudzi liepājnieki, starp kuriem bija redzami daudz bērnu. Kāds kārtības sargs pauda, ka, iespējams, 2012. gada 11. novembra lāpu gājiens varētu būt viskuplākais gājiens, kāds šajos svētkos pilsētā piedzīvots.
Kā ierasts, gājiena priekšgalā gāja atvaļinātais virsnieks Juris Raķis, gan ar militāriem saucieniem "komandējot ierindu", gan uzraugot, lai gājienā būtu kārtība. Savukārt gājiena pirmās lāpas nesa domes vadība.
Atšķirībā no citiem gadiem, kad militāros maršus spēlēja militārie muzikanti, šogad par muzikālo pavadījumu gājiena laikā gādāja Liepājas Simfoniskā orķestra muzikanti.
Uzrunājot vairākus atnākušos svētku dalībniekus, cilvēki pauda prieku, ka Liepājā atkal jūtams tik liels patriotisms un lepnums par savu valsti, kāds tas nebija manīts vairākus gadus. Kāds sirms vīrs zemessarga formā ar asarām acīm izteicās, ka nu jūtas drošs par Latviju, jo beidzot gājienā vairums ir jaunieši, kuriem tagad par savu valsti būs jāgādā visus nākamās desmitgades. Galvenais, lai viņos nezustu šī apņēmība un ticība.
Mazliet vairāk te: http://www.irliepaja.lv/lv/raksti/liepajnieki/brivibas-cinu-varonus-godina-liels-cilveku-skaits-galerija-video/


1 komentārs:

LatArtūrs teica...

Laikam atkal vilciens mazliet patraucēja kustību?

Liela ietekme dalībnieku skaitam ir - tā ir darba diena vai brīvdiena. Šoreiz paveicās, man prieks, ka liepājniekiem gājiens ir izdevies.