sestdiena, 2012. gada 3. novembris

Aizezera kunga autostāvvieta

Braucot gar Aizezera kunga namiem, pamanīju, kāda aina pavērusies Dīķa un Dubelšteina ielas krustojumā. Lai arī objektīvi ir nojaukts nams, kurš bija grausts un paveras jauks siluets uz Dīķa ielas apbūvi, par nožēlu, noticis tas, kam allaž nepiekrītu- koka apbūves vietā tapusi autostāvvieta, neskatoties, ka Liepājā pilns ar laukumiem, kur iekārtot stāvvietas.
Neesmu ārprātīgais, kas centīsies pierādīt, ka vēsturiskajā centrā visam jābūt tikai vēsturiskam, taču šī vietiņa tiešām bija burvīga un savu šarmu tā zaudējusi. Pagaidām protams tas nav jūtams, bet iedomājieties, cik te būs skaisti, kad te piebrauks pilns ar mašīnām. Un labi, ja tās būtu tīras un smukas un visi parkosies korekti. Zināms taču, puse braucēju ir pilnīgi āži, parkojas uz līnijām un mašīnas nemazgā.
Bez tam koka nama vietā tagad betona klucīši, kur parkosies mašīnas. Pie tam pa stāvvietas perimetru ieraktas kanalizācijas caurules, kas pielietas ar cementu. Cik saprotu, Aizezera kungs paskopojies ar dažiem tūkstošiem latu, lai nopirktu skaistus stabiņus un lētu cementa klucīšu vietā ieliktu Vecliepājai atbilstošu bruģi.
Tas pirmkārt.
Otrkārt es tā arī nesapratu- kuram loham nav saprotams, ka šī vieta ir aklā zarna, kas nejēdzīgi sadala Dubelšteina ielu? Bija jāatver iela, lai gājēji, riteņbraucēji, māmiņas ar ratiņiem un galu galā invalīdi ērti tiktu, kur ir ērti, nevis jābūvē šauri trotuāri, kurus tāpat aizdambēs mašīnas. Par to jau rakstīju te: http://www.liepajnieks.lv/2011/02/jekaba-dubelsteina-ielas-korkis.html
Un visbeidzot: katrai pilsētai ir ielas, rajoni, māju grupas, kuras ir sakrālas. Burtiski. Tās ir jāčubina, jālolo, jāatjauno ar lielu rūpību. Labi, rodas stāvokļi, kad māju nevar saglābt, iela jāpārveido, bet to jādara pareizi, skatā uz nākotni. Dīķa ieliņa Liepājā ir viena no tādām vietām.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Vai Zviedrāna kungam arī ir gandarījums par labi padarītu darbu?

Anonīms teica...

šodien gāju garām. izrādās, ka tā pat nebūs vienkārši stāvvieta, bet gan maksas autostāvvieta ar abonentiem. vismaz tā ziņoja šilte.