pirmdiena, 2012. gada 5. novembris

Kūrmājas prospekta vīzijas

Rudens drēgnumā meklējam vīzijas...
Agrāk Padomju prospekts bija pavisam citāds. Ja vasara, tad vēl, bet citos gadalaikos paša pelēcība. Un tad vēl tās tumšās ietves. Nu pavisam citādi. Vairums namu Kūrmājas prospektā uzposti, tapis ne tikai veloceliņš un skulptūras, bet arī mainījušies cilvēku paradumi. Te laba vieta pastaigām, laba vieta biznesam, jo vasarās te burtiski ir tiešākais ceļš starp pilsētas centru un pludmali. Sava veida Liepājas saulrieta bulvāris. Jā, jāatzīstas vēl šīs vietas iespējas liepājnieki neizmanto līdz galam, taču domājams 2013. gada vasarā viss mainīsies. Ir tapis ūberkruts muzejs, no jauna atdzimušas parka ieliņas, veloceliņa pagarinājums tagad ērti savienos pilsētas visas daļas, savukārt ar lielām cerībām skatos uz namiem, kas slejas prospekta malās. Te jātaisa mazi krodziņi un piparbodītes. Te vasarā obligāti jāatver kāda āra kafejnīca. Kad tas būs, būs neiedomājami fantastiski.
Kā piedabūt cilvēkus te pazvilnēt un pamalkot kafeju vasarās? Jāsāk kaut vai ar bezmaksas interneta ieviešanu visas ielas garumā. Un par to jāliek labi redzamas zīmes!
Bet galvenais, atkārtoju- galvenais ir steidzami uztaisīt drošas jo drošas gājēju un velobraucēju pārejas šai ielā. Droša vide būs magnēts cilvēkiem. Pagaidām viena pāreja drīzāk adrenalīna josla: http://www.liepajnieks.lv/2012/07/bistama-gajeju-pareja.html
Un lai jauko veloceliņu mazliet padarītu klusāku, un lai  uz soliņiem vakaros gribētu pačubināties pārīši, gar ielu jāiestāda dekoratīvie zaļumi. Simetriski krūmi, pudurkrūmi, formīgi kociņi- vienalga kādi. Dzīvžodziņam jābūt!
Laikam par garu aizrunājos, ko?

Nav komentāru: