trešdiena, 2012. gada 28. marts

Palīdzēt četrkājainajiem

Vienu pēcpusdienu ieraudzījām municipāļu spēkratu, kas izsekoja diezgan palielu suni bez pavadas. Es gan sāku domāt, ko viņi ar to suni un iesāks un kā vispār policija suni var notvert?
Varbūt pilsētai padomāt par jaunu iniciatīvu, piemēram, uztaisīt zem pašvaldības policijas īpašu dzīvnieku patruļu vai kaut ko līdzīgu? Piemēram šāds pats, bet aprīkots policijas spēkrats (uz kura izlasāms tālrunis utt.) ar šoferi- policistu, kurš reizē var arī palīdzēt citās lietās, un veterinārās lietās zinošs cilvēks pilsētā nodarbotos tieši ar dzīvnieku problēmām. Palīdzētu nelaimēs nonākušiem lopiņiem, pamestos un pazudušos humāni notvertu un aizvestu uz jauku un tīru patversmi, bet patversmē atsaucīgi ļaudis ziņu par atrasto dzīvnieku uzreiz ievietotu interneta mājas lapā. Un visi būtu laimīgi.
Varbūt tas izklausās muļķīgi, bet Discovery kanāla par tādu dienestu bieži stāsta. Gandrīz vai kā pasakā izstāstīju, ne?
P.S. uz manu iniciatīvu par prieku pašvaldības Twiterī pat atbildēja: https://twitter.com/#!/liepajalv/status/184951960439492609 . Protams patīkami, taču atļaušos šoreiz būt skeptiskam uz to, ka viss ir kārtībā.  Pērnā gada septembrī pats saskāros ar gadījumu, kad pie kādas mājas Klaipēdas ielā bija acīmredzami nelaimīgs un kādā negadījumā cietis kaķis. Acīmredzami, ka mājas kaķis. Zvanot uz Liepājas dzīvnieku patversmi, kas atrodas Ezermalas ielā, mums atbildēja, ka dzīvnieku savākšana notiek tikai darba dienās līdz 17.00. Tā kā tas bija piektdienas vakars, tas nabaga dzīvnieks tur mocījās līdz svētdienai, kamēr kādam neizturēja nervi un tas cilvēks kaķi aiznesa kaut kur prom. Tādas lūk lietiņas. Neba nu aiz neko nedarīšanas es pētīju pašvaldības policistus, kas skatās kā vilku suns klenderē bez pavadas.

Nav komentāru: