pirmdiena, 2012. gada 26. marts

Jaunais patruļkuģis "Cēsis" ir Liepājā

Varbūt sīkums, bet manī uzjundīja tīri cilvēciska interese, "Skrundai" tie stikli bija tonēti un pēc atvešanas saulē izskatījās, ka tie nav tonēti, vai tomēr nebija un notonēti tikai pēc tam?
Nu nebija taču tonēti, salīdziniet- http://www.liepajnieks.lv/2011/04/jaunais-karakugis-skrunda.html Esot Tirdzniecības kanālmalā, izmantoju iespēju paspiegot, lai novērtētu kāds izskatās jaunākais Jūras spēku kuģis "Cēsis". Reiz jau spiegoju, lai noskaidrotu kāds izskatās pirmais SWATH klases kuģis "Skrunda", to varēja apskatīt te: http://www.liepajnieks.lv/2011/04/jaunais-karakugis-skrunda.html
Jaunās un pērnā gada fotogrāfijās esmu pamanījis kādu atšķirību- "Skrundai" komandtiltiņa stikli ir caurspīdīgi, bet "Cēsis" stikli no sāniem izskatās stipri tonēti. Es pieņemu, ka tas dēļ tā, ka ierasto iluminatoru vietā te riktīgi lielas vitrāžas un spilgtā saulē bez tonējuma nekādi. Lai noskaidrotu kā ir "Skrundai" uz šo brīdi, devos uz Karostu, kur pietauvots otrs SWATH klases patruļkuģis.
Tā kā lasīju, ka jaunos SWATH klases patruļkuģus paredzēts arī apbruņot, centos ieraudzīt vai tas jau izdarīts. Par nelaimi, neko neatradu. Neliela vilšanās, bet tas nu tā.
Bet jebkurā gadījumā, esmu tīri vai gandarīts, ka izdevās vienā dienā redzēt abus jaunākos Latvijas militāros kuģus. Ja vēl kādreiz Jūras spēki ļautu to kuģi izpētīt no iekšienes un pavizinātu...

3 komentāri:

LatArtūrs teica...

Manuprāt tie ir tikai pēc vajadzības nolaižami ekrāni.

CIP teica...

Logiem ir nolaižamas tonētās plēves ;)

Anonīms teica...

kuģiem ir atvērto durvju dienas vajag aiziet un noskaidrot,nevis izzīst no pirksta un tik izplatīt blēņas.