trešdiena, 2012. gada 7. marts

Numuru zīmju lietas

Mazliet atejot no tēmas: bij tāds gadījums. Vasarā remontēju māju, nodomāju, ka izdarīšu labu darbu- uztaisīju mājas numuru savām rokām. Izzāģēju pamatni, nokrāsoju zaļu. Iespaidam ciparus uztaisīju profilā no kapara. Visi teicās, labi sanācis. Un sajutos pat tīri labi. Bet tad, pērnā gada nogalē vienu dienu pastkastītē ieraugu aploksni, kurā vesels talmuds ar pārkāpuma sastāvu konstatāciju, kurā sapratu, ka manu mājas numuru esot apsekojusi vesela pašvaldības policijas komisija, fotografējuši, mērījuši krāsu paleti, burtu ciparu lielumu utt. Vainu mīkstinošus apstākļus neatrada un man uzlika 10Ls sodu.
Vārdu sakot, nekādas pašdarbības ar koka numuriem un metāla cipariem! (bet kā būs ar šādiem gadījumiem: http://www.irliepaja.lv/lv/raksti/liepajnieki/osipovs-pie-sava-nama-ielas-nosaukumu-noradis-ari-krievu-valoda/?)
Sodu samaksāju, numuru pasūtīju jaunu kā prasīts- plastmasas un aplīmētu ar plēves cipariem.
Pēc neilga laika gan lasu, ka pašdarbību tomēr atļaus- http://www.liepajniekiem.lv/lat/zinas/sabiedriba/2012/02/27/uzstadis-letakas-ielu-norades/. Bet tas nu tā.
Tagad no cita stāsta. Staigājot pa pilsētu, joprojām samērā bieži redzu, ka Liepājā joprojām ir numura zīmes, kurās ielu nosaukumu raksta nepareizi. Atzīšos, neesmu sekojis noteikumiem, bet kā ar sankcijām par šādiem gadījumiem? Vai šādi gadījumi netiek vērtēti tik pat skurpulozi? Ja nē, tad tas taču ir sliktāk nekā mani kapara cipari, jo degradē ielas nosaukumu. Ja jā, tad kāpēc numurzīmju polismeņi tik neuzmanīgi?
Vienreiz jau par šo tēmu rakstīju: http://www.liepajnieks.lv/2010/05/vienas-ielas.html

Nav komentāru: