svētdiena, 2012. gada 6. maijs

Visnejēdzīgākā vieta 2

Atceroties iesākto rubriku par Nejēdzīgāko vietu, gribējās beidzot pievērst uzmanību Līvas laukumam, ko šķērsoju vai katru dienu. Lūk, skats uz Līvas laukumu, ejot pa Kr.Valdemāra ielu. Trotuārs beidzas tā. Teorētiski laukuma plānotājs un celtnieki bija izdomājuši, ka laukumu, ejot no Krišjāņa Valdemāra ielas kreisās puses trotuāru jāšķērso sekojoši: gājējs nonāk līdz krustojumam ar Robežu ielu, tad griežas pa kreisi un iet līdz Klaipēdas ielai, kur ir gājēju pāreja. Tad gājējs pa Klaipēdas ielas kreisās puses trotuāru šķērso iebrauktuvi "Green house" mājas pagalmā un lēnām čāpojot nonāk pie Salmu un Cenkones ielas krustojuma, ko tik pat nesteidzīgi šķērso (attēlā pa kreisi, kur redzams zaļais namiņš). Tad gājējs nonāk pie Klaipēdas ielas vēlreiz un aiziet līdz gājēju pārejai, kas redzama attēla centrā starp dzelteno un sarkano mašīnu. Savukārt pēc tam gājējs ir nonācis starp ielu un tramvaja sliedēm, kuras atkal tiek šķērsotas, paejot metrus 10-15 uz atpakaļ- attēla labajā pusē, kur sarkanās mājas ēnā stāv zilais spēkrats. Rezultātā gājējs būs veicis aptuveni 400 metru garu apli, lai šķērsotu kādus 5 metrus platu ielu.
Varētu teikt, no ko tad eji pa ielas to pusi, ja ejot pa Kr.Valdemāra ielas pretējo pusi Līvas laukumu šķērsot var ērtāk. Taču tad atkal gribas uzdot pretjautājumu: vai tad izmīdītais zālājs neliecina, ka jau no pirmās Laukuma rekonstrukcijas dienas šī vieta uztaisīta tā, lai pārkāptu satiksmes noteikumus? Eju te arī ziemās un ar diezgan riebīgu skatu jāskatās, kā veci ļaudis te cenšas pārtenterēt pāri. Nu nav tas viegli! Es protams neesmu ceļu būves inženieris, taču stāvoklis būtu elementāri atrisināms, ja to trotuāru nobeigtu līdz galam un uz labo pusi uztaisītu korektu lēzenu nobrauktuvi, un uzzīmētu gājēju pāreju. Lai cilvēki neietu pāri laukumam, pietiktu trotuāra galā pēc tam pielikt vienu posmu ar tām hromētajām rorēm, ko tik lielā skaitā salika citviet.
P.S. Ja jums nāk prātā līdzīga rakstura vietas, kuras tomēr nāktos labot, ierakstiet komentāros.




5 komentāri:

Anonīms teica...

vēl viena nejēdzīga vieta ir Ozolu un Lauku ielas krustojums, uz pilsētas pusi skatoties. Tādu idiotismu arī reti kad var redzēt

Aigars teica...

Jāiet paskatīt.Kaut kā neesmu tur staigājis.

Anonīms teica...

Labdien! Gribu pateikt ka Jums kļuda ir tekstā (Gājeju pareja nav ar Salmu bet ar Sudrabu Edžus ielu). Un vēl gribu pateikt par vēl vienu nejēdzigāku vietu : tas ir Papes un Priekules ielu krustojums (skvērs). Kadreiz tur bija labas takas, soliņi. Es dzīvoju Klaipēdas ielā bet kadreiz tur gandrīz katru dienu staigāju, sedēju soliņā un atpušos. Bet tagad šī vieta ir baisā stavoklī....

Anonīms teica...

Un vēl es atceros par nepabeigtam garažam DR rajonā dienvidu galā (pie diķiem). Tagad tur ir īsta izgāztuve.

Anonīms teica...

Riktīgi nesmuka vieta ir Rimi sētā, aiz zobu poliklīnikas.Uztaisīts jauns trotuārs pa kuru nevar uzkāpt. Tieši pie ieejas.