trešdiena, 2012. gada 30. maijs

Alberts Altens

Dzīves baudītājs Alberts Altens izrāda savu Fordu.
Teju ikviens liepājnieks zin, ka reizi gadā Liepājā risinās retro spēkratu kopā sabraukšana, kas pulcē auto un moto mīļus no dažādām Latvijas vietām un pat ārzemēm.

Diemžēl, mazāk zināms, kurš ir šo retro šovu organizators. Protams, tas ir Alberts Altens. Lai arī pēdējos gadus retro spēkratu Latvijā kļuvis mazāk, un, kā zina stāstīt Alberts, šādos šovos kopā savākt entuziastus aizvien grūtāk (tas ir ļoti dārgs prieks), tomēr cilvēku interese par šīm varenajām mašīnām ir liela. Bet par to, kādas galvassāpes sagādā devītajā gadu desmitā iesoļojušajam kungam šie pasākumi, laikam varam tikai iedomāties, zinot, cik cimperlīgi ir gan retro spēkrati, gan paši viņu saimnieki. Lai nu vai kā, atskatoties uz raženo mūžu, možais un allaž smaidīgais Alberts Altens ar lepnumu var pastāstīt, ka bijis gan jūrnieks, gan strādājis Liepājas teātrī. Kā jau nojaušams, tad jau kopš jaunības dienām aizrautīgs automīlis. Ilgus gadus lolojis, pucējis un joprojām lepojas ar savu 1929. gada ražojuma "Ford", kurš divdesmitā gadsimta sākumā ASV kalpojis kā policijas spēkrats. Ar šo mašīnu cauri visai Eiropai aizceļots pat uz Barselonu, kurā 1992. gadā notika olimpiskās spēles.

Tā lūk! Un laikam jau par šādiem cilvēkiem varētu rakstīt un rakstīt, bet nav labāku iespēju, kā ļauties paša Alberta Altena stāstījumam!

Nav komentāru: