ceturtdiena, 2013. gada 6. jūnijs

Sapņi piepildās!

Atceraties, ka esmu jau rakstījis par savu vīziju, kādai jābūt velo Liepājai? Esmu bijis nesaudzīgs, kritizējot veloceliņa tīkla izbūves kļūdas. Tās jau mēs visi zinām, tādēļ vairs nevēlos atgādināt.
Vairāk par visu pārdzīvoju, ka ilgus gadus liepājniekiem bija laupīta iespēja pa taisno cauri Liepājai nokļūt no viena pilsētas gala līdz otram. Viens no sliktākajiem velobraucēja posmiem bija trotuārs uz Klaipēdas ielas posmā no Ūliha ielai līdz Līvas laukumam. Trotuārs bija uzburbis, nelīdzens un slikts. Arī apgaismojums bija baiss. Diennakts tumšajās stundās un tumšajos mēnešos šīs vieta bija gana nemīlīga gan gājējiem, gan velobraucējiem. Arī tramvaja pietura, kas redzama bildē bija sen palikusi par vietējo žūpu iemīļotu pasēdēšanas vietu, kas nozīmēja, ka te bija pārpildītas gružu kastes un citādi nejaukas lietiņas.
Nu redziet, jaukas lietas notiek. Sapņi piepildās! Ielu apgaismojuma rekonstrukcijas ietvaros tiek atjaunots ielu apgaismojums pieminētajā posmā. Top arī jauns trotuārs. Kontekstā ar iepriekšējo rakstu http://www.liepajnieks.lv/2013/06/krvaldemara-ielas-rekonstrukcija.html , kurā vizualizēju Kr.Valdemāra ielā notiekošos darbus, varam būt droši, ka pavisam drīz būsim ieguvuši izcilu ielu posmu vairāku kilometru garumā. Būs labas gaismas, līdzens trotuārs ar ērtām nobrauktuvēm velobraucējiem, bērnu ratiņiem un invalīdiem. Būs līdzens trotuārs un vadulām cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Un cerams, ka taps arī ērta tramvaja pietura ar nojumi. Liepāja var, vai ne?

Nav komentāru: