ceturtdiena, 2012. gada 18. oktobris

Vecliepājas rudenīgais skats no Sv. Annas baznīcas torņa

Vecliepāja rudenī nobur pa lielam!
Šodien atkal bija jauka,jo jauka diena. Gan 18. oktobris izrādījās pagalam saulains un mīlīgs, ļaujot izbaudīt rudenīgo Liepājas dzestrumu, gan arī tādējādi, ka palaimējās uzkāpt Sv. Annas baznīcas varenajā tornī, kurš nepelnīti, atšķirībā no Sv. Trīsvienības katedrāles torņa ir krietni mazāk zināms Liepājas ainavu vērotājiem.
Jāsāk ar to, ka pārsteidza, ka tornis ir pamatīgi uzposts. Vismaz tiktāl, lai tornī varētu uzkāpt apmeklētāji un justies pietiekami ērti. Tiesa gan, jārēķinās, ka pats sākums, lai iekļūtu torņa iekšienē, ir diezgan piņķerīgs, jo šaurās un stāvās trepītes laikam taisītas maziņiem cilvēciņiem. Tāpēc ieteicams nenokrāmēties ar lielām paunām un būt ērtos apavos. Dāmām augstpapēdenēs te nākt nevajadzētu.
Bet tālākais jau ir ar ērtībām. Ja cilvēkam nav bail no augstuma, tad droši jākāpj. Par to baidīšanos gan saku cita iemesla pēc. Neba nu jābaidās krist no torņa. Lieta tāda, ka torņa iekšpuse ir vistiešākajā nozīmē tukša, proti, no viena stāva līdz nākamajam nākas kāpt pa koka trepēm un sajūtas nu dien dīvainas.
Atškirībā no Sv. Trīsvienības baznīcas torņa iekšienes, Sv. Annas baznīcas tornī ir ļoti gaišs. Fotografēt ir viegli. Pat ar telefonu sanāks labi skati. Taču, ja tai pašā laikā Lielās ielas katedrāle var lepoties ar iespaidīgu skatu laukumu, diemžēl te tāda nav. Taču ir ērti atverami logi un iespaidīgas ainas aiz tiem. Tas gan vairāk attiecas uz fotogrāfiem.
Un visbeidzot, kad nokļūts pašā augšā, iespējams redzēt Vecliepāju visā tās krāšņumā. Rudens Liepāju padara vienkārši neatvairāmi skaistu.
Ak, jā.Baznīcas personāls ir ārkārtīgi atsaucīgs. Uzkāpšana varētu teikt ir par simbolisku cenu, ko par maksu grūti nosaukt. Droši, ejiet, kāpiet augšā un baudiet Liepāju!
Mazliet ieskats iekšienē te: http://www.irliepaja.lv/lv/galerijas/irliepaja/liepajas-lepnums-svannas-baznicas-tornis/

Nav komentāru: