svētdiena, 2012. gada 30. septembris

Padomju stila ielu labošana

Kaulu laušanai labākā vieta.
Kā esat ievērojuši, es diezgan sistemātiski pievēršu uzmanību ielu, trotuāru un veloceliņu tapšanai Liepājā. Kad ir jauki, slavēju, kad ir garām, kritizēju. Šoreiz kritizēšu.
Protams, kā ikviens normāls cilvēks, priecājos, kad Liepājā atjauno ielas. Bet ir taču kaut kādi ceļu būves kanoni, kuru būtu jāievēro. Proti, pilnīgi padomju sociālistiskā darba stilu var vērot Cenkones ielā. Teju visas ielas garumā uzlauzts vecais trotuārs. Nepietiek, ka par remontdarbiem neliecina ne zīme, ne kādas norobežojošas lentas vai barjeras, nav pat piedomāts kā būt tiem, kas iet ar kājām. Iela ir diezgan tumša un kādus pārsteigumus šis "kaujas lauks" var sagādāt kājāmgājējam pa nakti, daudz nav jāzīlē. Iela cilvēkiem vienkārši ir bīstama. Un tik vien būtu vajadzējis kā krustojumos pielikt zīmes, bet vienu brauktuves pusi norobežot un atdot kājāmgājējiem vai riteņbraucējiem. Lai arī Liepājā notiek dramatiski lieli ielu remonti, nu nevar taču būt, ka nav neviena lieka zīme palikusi!
Šādos gadījumos vienmēr prasu: varat iedomāties kaut ko tādu Vācijā, Holandē vai citā Rietumu labklājības zemē? Lūk, kaut vai tāpēc jau arī neesam ne Vācija, ne Holande. Un šādiem darbarūķiem nāktos pēriens!

Nav komentāru: