ceturtdiena, 2012. gada 2. augusts

Liepāja velokultūras paraugs

Zināms, ka Liepājas mērs Uldis Sesks ir liels autosporta cienītājs. Tāpēc braukšana ar spēkratiem viņam tīrais nieks. Taču to vai pilsētas vadītājs prot apieties ar divriteni, zin vien retais.
Šodien mērs popularizēja velosipēdu kā transporta līdzekli, jo Liepāju apmeklēja Eiroparlamenta deputāti Roberts Zīle un Mihaels Krāmers (Vācija), lai pārrunātu unikāla velomaršruta "Dzelzs priekškars" izveidi.

Teikšu godīgi: šo projektu uzskatu par interesantu, taču pagalam pārlieku ambiciozu. Vienkārši grūti iedomāties kā vēstures izzināšanas tūrē ar velosipēdu var apskatīti šķērsām visu Eiropu- no Rumānijas līdz Somijai. Latvija vien te ar teju 500 km garu krasta līniju ir nepārvarams šķērslis. Labi, diezgan labs veloceliņa tīkls ir Liepājā un Ventspilī. Te var braukt un arī ir ko apskatīt. Bet šīs pilsētas ir diezgan rets izņēmums uz Latvijas kartes, taču kā ar velosipēdu nokļūt no Palangas līdz Liepājai? Kā no Liepājas uz Ventspili? Kā no Ventspils līdz Rīgai un tā tālāk? Pat ar mašīnu braukt pa Klaipēdas- Liepājas šoseju Latvijas pusē braukt ir īsts pārbaudījums, ko tai drausmīgajā bedrē darīt ar velosipēdiem?
Un galvenais, nekādas braukšanas alternatīvas jau nav. Citu ceļu tā pa lielam nav. Gar jūras krastu vienīgais, bet gribētos redzēt, kas varētu nomīties ar riteni no Nidas līdz Ainažiem. Esmu baigi skeptisks.
Te dažas pasākuma bildes: http://www.irliepaja.lv/lv/galerijas/irliepaja/eiropas-parlamentariesi-izmegina-liepajas-velocelinu/

Nav komentāru: