svētdiena, 2011. gada 10. jūlijs

Jūras svētki atkal bez jūras svētku sajūtas

Jūras svētki bez jūras svētku sajūtas. Atkal. Jau trešo gadu.
9. jūlijā Liepājā risinājās tradicionālie Jūras svētki. Lai arī liepājniekiem tīkas izdomāt jaunu svētku saturu, kuros ar jūru un zvejniekiem sakara tā aizvien mazāk paliek, tomēr laba noskaņojuma Promenādē netrūka. Skanēja dziesmas, ļaužu čalas, tika pirkts un pārdots.
Pa dienu svētku ietvaros risinājās 5. Starptautiskais ielu teātru festivāls „Zeme. Debess. Jūra”. Jau pērn, kad šis festivāls tika apvienots ar tradicionāliem latviešu zvejnieksvētkiem, paudu savu neizpratni. Tāds balagāns vien iznāca. Drīzāk atgādināja ielu teātra vai cirka svētus, kam ar jūru tik vien sakara, cik jūtas jūras sāļums, ko iepūta vējš.
Pēcpusdienā uz jūrniecības koledžai piederošā kara kuģa “Namejs” notika Liepājā mītošo mazākumtautību biedrību veltījuma koncerts. Brīdī, kad biju Promenādē, pilnā sparā gāja vaļā kādas slāvu kopas uzstāšanās. Pēc būtības jau jauki, bet no otras puses atkal: kāds tam sakars ar Jūras svētkiem? Vai tad Liepājā mītošās minoritātes nav pelnījušas atsevišķus svētkus? Būtu taču interesanti.
Nelielām sajūtām neliels video: http://youtu.be/AtaKiRdg-6E

Nav komentāru: