trešdiena, 2010. gada 1. septembris

Apliecinot Jāņa Čakstes ideālus

Aivara Kleina audzēknis ir atbildīgs par 10. vidusskolas plāksnes uzrakstu.
14. septembrī Liepājā notiks pilsētas un visas Latvijas mērogā svarīgs notikums, proti, vienīgā Latvijas vidusskola, kas nes mūsu valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes vārdu, ir Liepājas 10. vidusskola. Tieši tādēļ 14. septembrī, kad ir šī dižā vīra dzimšanas diena, pie skolas ēkas tiks atklāta plāksne ar skolas nosaukumu un Jāņa Čakstes portretu, kas visiem liecinās, ka skola godam nes pirmā prezidenta vārdu.
Nav nejaušība, ka 10. vidusskolas plāksni darina tieši pazīstamais Liepājas mākslinieks un pedagogs Aivars Kleins kopā ar savu audzēkni Jāni Judinu. Aivars Kleins ir bijusi īsta ceļagaisma gan daudziem liepājniekiem, kuri pie viņa mācījušies, gan paraugs ikdienas sīkstumam un talantam, kurš nav turēts noslēpts no citu acīm. Tieši Aivars Kleins, spītējot dažādām grūtībām, burtiski no gruvešiem atjaunoja nesen vēl tik populāro māju “Klints”, kas bija īsta mākslas oāze, un ir simbols slavenajam mākslas plenēram “Liepājas marīna”. Un spītējot visam, Aivars Kleins ir atdarināšanas vērts piemērs gan vērtībām, ko sludinājis Jānis Čakste, gan jauks apliecinājums, ka savu pilsētu un valsti var mīlēt ar darbiem, nevis vārdiem.
Starp citu, arī Jānis Judins, tāpat kā daudzi citi Aivara Kleina skolnieki, ir absolvējis Liepājas Mākslas vidusskolu, kura ir tuvākais 10. vidusskolas kaimiņš.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!