ceturtdiena, 2014. gada 6. novembris

Liepājas uzņēmēji ziedo NATO labdarības tirgum

Starptautiskajā NATO Labdarības tirgū, kas notiek ik gadu Briselē, šogad tiks pārstāvēta arī Liepāja un tās apkārtnes uzņēmēji, lai kopīgi palīdzētu īstenot dažādus labdarības projektus visā pasaulē.
NATO Labdarības tirgus ir bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir organizēt pasākumus un sabiedriskus notikumus, lai vāktu naudu labdarības organizācijām. 35% no savāktajiem līdzekļiem ikgadēji tiek ziedoti Beļģijas, bet 65% starptautiskajām labdarības organizācijām. Kā galvenais labdarības notikums ir Labdarības tirgus, kurš tradicionāli notiek katru gadu novembra trešajā svētdienā.
Šis gads ir pirmais, kad tirgū tiks pārstāvēta arī Liepājas pilsēta. Vairāki uzņēmēji sūtīs atbalstu cēlajam labdarības mērķim, ziedojot savu produkciju. Ietirgotā naudas summa no ziedotajiem produktiem nonāks kopējā labdarības fondā, no kura tālāk tiks ziedots organizācijām, kuras iepriekš iesniegušas savus pieteikumus. Labdarībai savu produkciju ziedojuši tādi uzņēmumi kā SIA „Cido Grupa”, "Lāčplēša alus darītavā", LSEZ SIA „Kolumbija Ltd” un „Durbes veltes”.
Līdz šim labdarības ziedojumus saņēmušas arī Liepājas organizācijas, tai skaitā Fonds izglītībai, vides pieejamībai bērniem ar invaliditāti, un Liepājas reģionālās slimnīcas atbalsta fonds. Pateicoties NATO Labdarības tirgus organizācijas piešķirtajam finansējumam, Liepājas reģionālajai slimnīcai bija iespēja iegādāties jaunu inkubatoru jaundzimušajiem. Šogad finansējumam pieteikumu nosūtījusi biedrība „Dižvanagi”. Iecerētā projekta mērķis ir radīt atbilstošu vidi nometnēm un citiem pasākumiem, izbūvējot slēgtu, pārvietojamo mājiņu, kas paredzēta bērniem ar invaliditāti.
Šī ikgadējā labdarības akcija tiek organizēta kopš 1968. gada. Līdzekļi tiek vākti visa gada laikā, taču NATO Labdarības tirgus ir galvenais pasākums NATO starptautiskajā vidē. NATO Labdarības tirgus organizācija var atbalstīt aktuālus, nelielus projektus, kuri tiek īstenoti viena gada laikā pēc finansējuma piešķiršanas un kas radīs ilgtermiņa pozitīvu ietekmi pēc iespējas plašākai sabiedrības daļai.

Nav komentāru: