otrdiena, 2014. gada 18. februāris

1. futbola līgā pilsētu pārstāvēs "1625 Liepāja"

1999. gada 14. decembrī dibinātais futbola klubs "Varavīksne", kas līdz šim spēlēja Latvijas futbola 1.līgā, turpmāk startēs ar nosaukumu "1625 Liepāja". Par to kluba vadība otrdien, 18. februārī, viesnīcā „Kolumbs” paziņoja savā pirmajā preses konferencē kluba pastāvēšanas vēsturē.
Līdz ar nosaukuma maiņu, veikts arī komandas rebrendings – pilnīga zīmola nomaiņa. Ierastās kluba dzeltanās krāsas nomainītas uz tumši sarkano ar melno, savukārt kluba logo tagad būs attēlots melns lauvas attēls uz sarkanbaltsarkana vairoga.
Arī turpmāk klubu vadīs Janeks Kreitāls, savukārt kopš pērnās sezonas par kluba atbalstītāju kļuvis uzņēmējs Ivo Bergmanis, bet galvenā trenera grožus 2014. gada sezonā turpinās turēt Dmitrijs Kalašņikovs, kam talkā nācis bijušais „Liepājas metalurga” vārtsargu treneris Igors Koršakovs.
Klubs „1625 Liepāja” jau sācis gatavošanos jaunajai sezonai, kas sāksies 5. aprīlī ar mājas spēli pret "Tukums 2000/TSS".
Runājot par jaunumiem līgā, J. Kreitāls darīja zināmu, ka Latvijas Futbola federācija ir gatava interesantāko spēļu translācijai portālā sportacentrs.com. Daļa no tām noteikti notikšot Liepājā. Vēl viens liels jaunums – šogad 1. līgai būs sava oficiālā bumba – "Brazuca". Katram līgas klubam tika uzdāvinātas piecas šādas bumbas.
Dmitrijs Kalašņikovs savukārt neslēpa nodomus panākt, lai klubs varētu spēlēt stadionā ar dabisko zāles segumu, kas līdz šim nav bijis iespējams, jo visi laukumi piederēja „Liepājas metalurgam”.
Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai „1625 Liepāja” negrasās konkurēt ar nesen dibināto futbola klubu „Liepāja”, kas Māra Verpakovska vadībā jau sācis gatavošanos dalībai Virslīgā, komandas pārstāvji neslēpa ambīcijas par tiekšanos uz augstākajām vietām 1. līgā un iespējamo dalību Virslīgā nākotnē.


Nav komentāru: