otrdiena, 2010. gada 19. oktobris

Gatavojoties lielam notikumam

Liepājas Simfoniskajam orķestrim un Liepājai tas ir īpašs notikums- koncerta laikā taps ieraksts ar slavenu dāņu mūziķu dalību.
Šodien “Promenade hotel” notikās Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotā preses konference, lai iepazīstinātu pilsētas medijus par nebijušu norisi, proti 21.oktobrī 19:00 Liepājas Latviešu Biedrības namā LSO kopā ar izciliem Dānijas mūziķiem sniegs iespaidīgu koncertu ar nosaukumu SMILE, kura laikā tiks veikts ieraksts, ko vēlāk izdos Dānijā.
Pie diriģenta pults stāsies ievērojamais dāņu diriģents un Dānijas diriģentu asociācijas priekšsēdētājs Frans Rasmusens (Frans Rasmussen). Koncertā kā solisti ar LSO saspēlēsies starptautiski atzīti dāņu mūziķi – dāņu trompetes virtuozs Ketils Kristensens (Ketil Christensen) un izcilais dāņu pianists Torbens Petersens (Torben Petersen).
Koncertā SMILE tiks atskaņoti visu laiku slavenākie kino mūzikas komponistu skaņdarbi no tādām kino vēstures leģendām kā Tomasa Krauna afēra (The Thomas Crown Affair, 1968), Reiz Amerikā (Once Upon a Time in America, 1984), Kasablanka (Casablanca, 1942) un citām leģendārām filmām. Klausītāji dzirdēs arī kino ikonas – aktiera, režisora un komponista Čārlija Čaplina (Charlie Chaplin) skaņdarbus. Koncerts būs īpašs arī ar to, ka šie visā pasaulē labi zināmie skaņdarbi parasti gandrīz nekad netiek atskaņoti vai spēlēti dzīvajā.

Te būs dažas bildes: http://www.flickr.com/photos/aigarsprusis/sets/72157625199024256/

Nav komentāru: