svētdiena, 2010. gada 18. jūlijs

Veloceliņa šausmas turpinās

Rodas iespaids, ka veloceliņu plāno un būvē pilnīgi diletanti, kam nav ne mazākās sajēgas par elementāru drošību.
Par Liepājas jauno veloceliņu esmu jau rakstījis. Šausminājos par drausmīgajām un bīstamajām neizdarībām, kuru sekas varētu būt gaužām dramatiskas šo veloceliņu izmantotājiem. Proti, vairākās vietās veloceliņš uzbūvēts tā, ka tam pa vidu palikuši elektroapgaismes stabi, ūdenspumpji un ceļu zīmes. Lūkojos uz to visu ar vārgu cerību, ka tas tikai pagaidām. Gan jau vecos stabus pārliks… Bet šodien burtiski šoks- jaunās zīmes tiek liktas tieši pa vidu sarkanajam veloceliņam! Iedomājieties, tieši pa vidu! Šādas šausmas jau paspēju ieraudzīt bēdīgi slavenajā Celtnieku ielas posmā un Kūrmājas prospektā.

Celtnieku ielā veloceliņš ir vienvirziena, tātad jau tā šaurs kā izolācijas lente. Bet šodien ieraugu, ka šī šaurā veloceliņa centrā kāds, atvainojos, plānprātiņš ielicis jaunu ceļazīmi.

Šī bija pati nejēdzīgākā veloceliņa nobrauktuve Celtnieku ielā. Nu šo vietu līdz galam par absurdu padarījuši ar “jauku” ceļa zīmi.

Savukārt šajā vietā braukt pa veloceliņu ne tikai ir bīstami, bet tas ir praktiski neispējami. Jums tas liekas normāli? Manuprāt ir jābūt ārprātīgam, lai spētu kaut ko tādu izdomāt.

Bet te padomāts, lai kārtīgi varētu sakropļoties tie velobraucēji, kas brauks no Jūrmalas parka uz Kūrmājas prospektu. Laimīgu ceļu!

4 komentāri:

Anonīms teica...

Jāpiekrīt autoram.
Man pat bija doma, ka tiem veloceliņu projektētājiem vajadzētu apmaksāt 2 nedēļu dzīvošanu Holandē vai Vācijā, aizliedzot braukt ar auto un sabiedrisko transportu, tikai ar riteņiem. Tad varbūt kāda apjausma par to ko nozīmē veloceļiņš rastos. Tagad diletanti un amatieri zīmē veloceļus un tāds arī rezultāts.

Anonīms teica...

Drīzāk vajadzētu likt nobraukt visiem būvētājiem ar ātrumu 20 km/h nevienā vietā nebremzējot, kas ir normāls riteņa ātrums.
---udajs_16

Anonīms teica...

Uz gājēju pārejas tāpat no ripuļa jākapj nost. Pie tam uz apvienotā celiņa (kā nosaka zīme) nav rieņiem jāspiežas pa sarkano daļu, kaut tā ir domāts.

Anonīms teica...

Uz gājēju pārejas tāpat no ripuļa jākapj nost. Pie tam uz apvienotā celiņa (kā nosaka zīme) nav rieņiem jāspiežas pa sarkano daļu, kaut tā ir domāts.