otrdiena, 2014. gada 16. decembris

Iedzied, iezvana un uzbur Ziemassvētku brīnumu

Liepājas Latviešu biedrības nama zālē uz skatuves Ziemassvētku brīnumu uzbūra daudzi dziedātāji, dejotāji, deklamatori. Tie bija Sociālā dienesta rīkotā koncerta "Ziemassvētku brīnumu gaidot" dalībnieki – cilvēki ar īpašām vajadzībām un viesi. Gaidīšanas svētku atmosfēru paspilgtināja krāsainie puzuri un apgaismotās eglītes uz skatuves. Koncerts notika jau divpadsmito reizi, visus priekšnesumus kopā sēja režisore Arta Salmiņa, koncertu pieteica Baiba Kļava.

Daudzi no brīnuma gādātājiem uz skatuves kāpa ne pirmo reizi. Veco laužu dzīvojamās mājas sieviešu vokālā ansambļa "Dālijas" dalībnieces Dzintra Vasiļeca, Vija Pavļučenko un Ārija Ozola pastāstīja, ka viņas uzstājās arī pagājušajā gadā, ka kolektīvam ir daudz mīļu dziesmu, un šajā vakarā skanēs tautasdziesma un Ziemassvētku dziesma.

Tomēr satraukums pārņem allaž no jauna, un gan paši mākslinieki, gan viņu skolotāji pirms katra uznāciena dziļi ievilka elpu, lai tik viss izdotos. Koncerta īpašie viesi bija Liepājas Bērnu un jaunatnes centra mūsdienu deju studija "Dzintari" un kora studija "Solo".

Ar draiskām dejām uzstājās Liepājas Speciālās internātpamatskolas deju ansambļa dalībnieces, dziedāja skolas meiteņu ansamblis. Māsiņas Sanija un Sanita Rozes nodziedāja dziesmu par brīnumu mežu, ar kristīgām dziesmām uzstājās Liepājas neredzīgo biedrības muzikanti. Kristīgās pirmskolas izglītības iestādes rehabilitācijas grupas "Cerībiņa" bērni ar zvaniņiem ieskandēja Ziemassvētku melodijas. Jauku uzvedumu bija sagatavojis Sociālā dienesta Dienas centrs personām ar garīgās attīstības traucējumiem. Dejas, dziesmas un uzvedumi nomainīja cits citu, ar priekšnesumiem iepriecināja VSAC "Kurzeme" filiāles "Iļģi", "Pusceļa māja", "Aizvīķi", Latvijas Nedzirdīgo savienības Liepājas reģionālās biedrības latvju deju kopa, citi mākslinieki.

Koncerta noslēgumā visiem šās dienas gaviļniekiem, kas gādāja par Ziemassvētku brīnuma ienākšanu katra skatītāja sirdī, tika gan pateicības, gan cienasts. "Mums ir prieks, ka mūsu bērni var tik jauki uzstāties," sacīja mazāko dalībnieku mammas un viena no vecmāmiņām.

Pirms koncerta varēja iegādāties dāvanas Ziemassvētku rokdarbu izstādē - tirdziņā.

Nav komentāru: