sestdiena, 2009. gada 31. oktobris

Mājas siltināšana

Vīri kā rūķīši strādā.
Klaipēdas ielā sākusies vērienīga namu siltināšana. Pie siltākiem mūriem tikuši vairāku piecstāvu namu iemītnieki, bet nu pie siltākas mājas tiks vieni četru deviņstāvu namu iemītniekiem krustojumā uz Vaiņodes ielas. Tas ir jau otrais deviņstāvu nams, kas iegūs pavisam jaunu paskatu. Gan pašiem silti, gan citiem par sakopto ārpusi prieks. Malači!

1 komentārs:

kokšķiedras vate teica...

Kādēļ izvēlēties kokšķiedras siltumizolācijas materiālu jeb skujkoku vati?



Siltumizolācijas spējas atšķirības ir atkarīgas no trim galvenajiem faktoriem:

1) GAISA NECAURLAIDĪBA

Koka šķiedras ir ļoti blīvs materiāls. Pateicoties materiāla blīvumam un aptuvenajam svaram 50 kg/m3, tiek novērsta izolācijas gaisa plūsma (konvekcija). Pateicoties gaisa necaurlaidībai, materiālam ir arī augsta siltumspēja. Pie blīvuma 38kg/m3, Skujkoku vatei piemītošā gaisa caurlaidība ir 0,41 (0,96 uz 26 kg/m3).



2) SILTUMSPĒJA

Siltumspēja ir enerģijas daudzums, kas nepieciešams, lai sasildītu 1 kg smagu materiālu par 1 grādu pēc Celsija. Ja šis lielums ir augsts, tas nozīmē, ka produktam piemīt augsta inerce. Bieži vien to uzskata par labu akumulācijas funkciju. Stikla vatei piemītošā vērtība ir 670 džouli / kg, minerālvatei – 806, bet koka šķiedrām – apm. 1500.



3) KONVEKCIJA

Gaisa kustība izolācijā parasti sagādā lielas problēmas un noved pie enerģijas zuduma, kondensācijas riska un bojājumiem šķērskokos un citās konstrukciju daļās. Koka šķiedrai tās augstā blīvuma un zemās gaisa caurlaidības dēļ piemīt ļoti zema iekšējā konvekcija. Koka šķiedras sastāv no celulozes šķiedrām, tā sauktajām augu šķiedrām. Tās satur arī gaisu, kas palīdz novērst sekas, kuras rodas, kad visa izolācijā esošā enerģija netiek izvadīta vēja ietekmes rezultātā. Dabiskā konvekcija stikla vatei sākas pie 15 grādu temperatūras starpības, akmens vatei – pie 22 grādu temperatūras starpības, bet koka šķiedrām – nav vispār. Tā rezultātā rodas par 25% lielāks siltuma zudums.